You get what you see 🤓
Afgelopen weekend zijn we met het gezin bevers gaan spotten in de Biesbosch.
Vooraf hoorde we op de haven dat ze rond de avondschemering op een bepaalde plek zich zouden laten zien. Dus wij hoppa in de boot en op beverwacht…
Elke keer dachten we een bever te zien en bleek het een tak te zijn. Heel leuk.😕 Tot uiteindelijk dan toch de grote show. 🤩
✨Wat ik je wil vertellen,.. en dit is echt hoe het werkt..
In de aanloop naar de echte bever dacht ik wel heel vaak een bever te zien. De grote meerval die in de buurt zwom had ik gemist. Mijn mindset was erop gefocust, mijn kompas erop ingesteld, mijn verwachtingen waren erop aangepast en ik ging er zelfs naar handelen. Ik keek alleen waar ik dacht dat ik moest kijken. Dit is wat ieder mens doet. Je aandacht richt je en je filtert de rest. Je filtert dingen weg.
Heb jij wel eens meegemaakt dat een ander iets tegen je zei en jij het niet hoorde?
Of nog eentje: tel eens het aantal rode auto’s die je tegenkomt op straat… het zijn er vast meer dan je had gedacht. Voorheen was je er nooit mee bezig en zag je ze ook niet. Nu je erop let zie je ze wel.
Dit is de kracht van aandacht, van focus. 🔍
Weet jij precies wat bij je past en waar je naartoe wilt? Wat zou je willen dat er anders gaat? Waar richt je jouw aandacht op?
Ik ben benieuwd…
Groetjes, Renée
Wie je bent verbinden met wat je doet