Vanavond was in het nieuws dat het aantal besmettingen weer flink toeneemt. Ik merkte dat mijn gedachte afdwaalde naar: Ga ik nu wel of niet nog naar dat ene feestje of nog net naar dat ene evenement?
Ik ben vast niet de enige met deze gedachten. Een mooi moment om het even te hebben over het maken van de ja/nee afweging.
Vanuit ons brein kunnen we scenario’s plat analyseren, in problemen denken en oplossingen verzinnen. Puur de beslissing nemen wat je wil kan deze niet.
Het grappige is: er zijn vaak net zoveel argumenten voor en tegen, als dat we graag zouden willen. We kunnen nu eenmaal niet zoveel tegelijk verwerken en dan gaat de aandacht al gauw waar de wens is.
Gelukkig hebben we de wisselwerking met ons lijf, waar alle input op basis van je zintuigen samenvoegt wordt tot een gevoel. Een goed gevoel: Blijven. Of een slecht gevoel: Weggaan.
Het is echter de kunst om naar je gevoel te luisteren en te handelen. 💖
Wat ik zelf doe? Net zo lang informatie verzamelen, stukken lezen, met andere mensen klankborden totdat ik over de kwestie een gevoel van ja of nee kan vormen. Soms kost dit even tijd. Deze neem ik dan ook om tot een antwoord te komen.
Dit is trouwens ook een goede strategie voor keuzes met wat meer impact. Aanschaf van een nieuwe woning of beginnen aan een andere baan 😉.
En zit je echt in twijfel over je loopbaan dan help ik je graag verder. Er zijn oefeningen waarmee ik je kan begeleiden om tot een duidelijk ja/nee gevoel te komen.