Hoe kan ik je helpen?

Wie je bent verbinden met wat je doet

Wanneer gaan voor coaching?

Je haalt geen voldoening en energie meer uit je werk. Je twijfelt of je wel of niet van baan zou willen wisselen. Je humeur loopt terug. Je hebt nog een lijst van alles wat je graag zou willen doen.  Dingen moeten echt anders gaan. Maar waar te beginnen?

Vaak zie ik mensen die zichzelf tekort doen. Dat is zonde, want met een paar gesprekken krijg je het inzicht dat jij nodig hebt en wordt helder welke concrete stappen je daarvoor moet nemen. Daar worden jij en ook je eventuele werkgever beter van.

Hoe werk ik?

Ik werk graag vanuit de kern: welke gedachten sturen welk gedrag.
Welke signalen sla jij over? Wat zegt jouw gevoel? Jouw gevoel geeft namelijk heel duidelijk aan wat wel en wat juist niet bij je past. Wat doe je met dit gevoel? En handel je ernaar?

Je wordt bewust van belemmerende patronen. Dit doe ik op een rustige en heldere manier van bevragen en het doorlopen van oefeningen. Hierdoor krijg je rust en ruimte in je hoofd en ontstaat er keuzevrijheid.

 Na de coaching:

• Heb je concreet wat je (nog) wil bereiken.
• Heb je werk en privé op elkaar aansluiten.
• Ben je beter afgestemd tussen je gezin en je eigen behoeften.
• Weet je wat nu écht bij je past.

Nu zeg je waarschijnlijk: “Dit is makkelijker gezegd dan gedaan en het voelt als enorm veel!”  Ik kan je vertellen, dat dit in kleine stapjes heel goed te doen is. Anderen zijn je voorgegaan. 

 

Verpletterende eerste indruk maken

Sollicitatietraining

Je bent op zoek naar een nieuwe baan, maar je hebt stress voor het kennismakingsgesprek en je hebt geen idee hoe je het aan moet pakken.
Er spoken allerlei gedachtes door je hoofd.
Wat nu?

Hoe werk ik?

In een 1 op 1 training van 2 uur leer je de ins en outs voor je sollicitatiegesprek. Je leert hoe je een goede eerste indruk maakt, hoe je af kan stemmen op je gesprekspartner en alles over het soort vragen zodat ook jij vol zelfvertrouwen het gesprek in kan.  Meestal is een sollicitatiegesprek op korte termijn.  Een sollicitatietraining kan vrijwel altijd in dezelfde week plaatsvinden.

Ik werk graag vanuit de kern. We bespreken welke gedachten je hebt in de sollicitatie, en hoe je deze voor je kan laten werken. Daarnaast leer ik je hoe je het gesprek in een positieve flow kunt krijgen. 
Dit doe ik op een rustige en heldere manier van bevragen en het doorlopen van oefeningen en een stukje theorie.
 

Daarnaast bespreken we je CV, brief en sociale media profielen.

Na de training:

• Weet jij wat voor soort vragen je kan verwachten.
• Kan je een goede eerste indruk creëren.
• Weet je om te gaan met fysieke sollicitatie-ongemakken.

Krachtig op de werkvloer

Wanneer voor bedrijfscoaching kiezen?

Je wilt als werkgever het beste uit iedere medewerker naar boven halen, dat er een goede en open communicatie is en natuurlijk in een fijne werksfeer binnen het bedrijf. Iedereen weet dat als een bedrijf geolied loopt er betere bedrijfsresultaten neergezet worden.

Loopt je medewerker steeds tegen hetzelfde probleem aan? Of heeft je medewerker vragen als: wat wordt mijn volgende stap? Waar liggen mijn talenten en hoe kan ik die verder ontwikkelen? Misschien is er wel een specifiek ontwikkeldoel voor een bepaalde competentie? Als coach kan ik deze persoon ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling.

Wat typeert mij in bedrijfscoaching?

 Ik werk graag vanuit de kern van een medewerker: welke gedachten sturen welk gedrag. Hierdoor komt een medewerker zelf in regie op zijn of haar gedrag zonder het aanleren van truckjes.

Dit doe ik op een rustige en heldere manier van bevragen en het doorlopen van oefeningen.

 

Door mijn ervaring uit de maritieme en technische sector heb ik een oplossingsgerichte en servicegerichte mindset. Ik vind het dan ook belangrijk dat het eindresultaat voor de medewerker toepasbaar is. Je kunt wel nieuwe inzichten krijgen, maar als je dit niet terug kan brengen naar vaardigheden en gedrag, brengt het je niets op de werkvloer.

Na de coaching:

Door coaching op competentieontwikkeling,  loopbaanontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling komt de medewerker weer voor 100% in zijn kracht.
Hierdoor kan hij of zij voor het bedrijf weer echt van meerwaarde zijn!

 

Herken je een dergelijk vraagstuk?

Dan help ik je verder. Een coachtraject begint met kennismaken. Dit is kosteloos en vrijblijvend. We bespreken je coachvraag en kijken of mijn werkwijze bij je past.
Bel of mail mij gerust als je vragen hebt
× Mag ik je vraag beantwoorden?